Feng Shui Divine Center

Metafizica Chineză

Metafizica Chineză este o întreagă înțelepciune adunată de secole și chiar milenii la rând de către maeștrii chinezi din observarea cu atenție a mediului înconjurător și a tiparelor vieții oamenilor.

Astrologia chineză BaZi (sau Cele 4 Coloane ale destinului după cum mai este cunoscută) și Feng Shui sunt doar două dintre științele metafizicii chineze existente. Pe lângă acestea mai există o serie întreagă de alte științe valoroase, cum ar fi: Mian Xiang (Arta recunoașterii feței), ZeRI (Arta selectării datelor favorabile), Yi Ching, Zi Wei Dou Shu ( o altă formă de astrologie chineză), Qi Men Dun Jia și altele.

  Toate aceste științe se bazează pe studiul celor cinci elemente (metal, apa, lemn, foc, pământ), studiul celor 8 trigrame sau studiul conceptului de yin si yang. Între toate acestea trebuie să existe un echilibru. Echilibrul este unul dintre cele mai importante concepte în studiul și aplicarea metafizicii chineze.

   Feng Shui Tradițional este una dintre științele metafizice chineze care studiază tiparele curgerii și transformării energiei (Qi) de la nivelul Pământului. Prin urmare, principala caracteristică a acestei științe este de a arăta cum este influențat omul de mediul înconjurător.

  Din moment ce energia Qi este un fenomen natural care nu poate fi nici creată, nici distrusă, destul de asemănătoare teoriei lui Newton, această energie Qi este rareori generată sau obținută prin obiecte făcute de om precum: obiecte decorative și amulete. Când vorbim despre feng shui-ul tradițional sau clasic, noi ne referim, în esență, la un domeniu de cunoaștere, care studiază așezări, direcții și timpul față de formațiunile de pământ, totodată, și Qi-ul lor respectiv. Energia Qi este intangibilă, cu toate acestea, efectul ei dăinuiește, pătrunde, umple fiecare aspect al vieții noastre. În mod surprinzător energia Qi formează epicentrul în jurul căreia se învârte studiul metafizicii chineze.

  Prin umare, Qi-ul, pe scurt, este o forța naturală a vieții, care este concepută, simțită, zămislită din interacțiunea munților, dealurilor, care sunt de natură Yin, cu apele care sunt de natură Yang. Qi-ul nu poate fi creat artificial sau simulat de către om cu obiecte create de el, precum amulete sau figurine.

  Scopul feng shui-ului este, prin urmare, să identifice sursele favorabile ale energiei Qi din mediul înconjurător, poziționarea unei proprietăți, chiar și a noastră, de altfel, pentru a primi această energie.

   Astrologia chineză BaZi este unul dintre cele mai folosite sisteme astrologice chineze la ora actuală. Acesta folosește momentul nașterii ca punct de referință pentru alcătuirea unei hărți natale compuse din 8 caractere chinezești, ce dezvăluie unui consultant amănunte deosebit de detaliate și precise despre caracterul unui om și despre evenimentele importante prin care va trece acesta.

Între astrologia occidentală și cea chineză există o diferență fundamentală. Sistemul occidental ia în considerare pozițiile planetelor, soarelui și lunii în momentul nașterii dvs. Deci este o metoda strict astrală. Deoarece sistemul chinezesc ia în calcul toate tipurile de Qi (ceresc, pământesc și uman), nu este exclusiv astral.

   Astrologia chineză este o modalitate de a vă ajuta pe dvs să vă înțelegeți viața și să luați decizii mai bune.

 Aceasta are o logică clară și o acuratețe ce definește comportamentul uman. Totodată, reprezintă una dintre cele mai autentice metode de analiză a destinului și un instrument eficient pentru revelarea misterelor vieții.

  Această metodă de analiză mai poartă denumirea și de „Cei 4 Stâlpi ai Destinului”.

  Acești stâlpi ai destinului analizează data noastră de naștere. În urma acestei analize putem ajunge la o descriere a personalității noastre, a carierei de care suntem atrași, diferite aspecte legate de căsătorie și relațiile de cuplu, precum și perioadele favorabile și nefavorabile din viața noastră.

 Toate aceste informații se regăsesc  în data de naștere personală și pot fi cunoscute încă de la naștere.  Chinezii consideră ca prima gură de aer pe care o inspirăm la naștere ne determină destinul, iar „ Cei 4 Stâlpi ai Destinului” reprezintă o metodă de a determina Qi- ul primit la naștere.

  La fel ca și Feng Shui-ul, aceasta metodă îi ajută pe oameni să-și îmbunătățească starea de sănătate sau să-și amplifice succesul în carieră.

  Ce legătură are astrologia chineză cu Feng Shui? Inițial, nu prea multe. Însă aceste două metode se completează foarte bine, iar un bun practician Feng Shui adaugă în analiză sa și câteva elemente de astrologie chineză. Lucruri precum compatibilitatea cu ceilalți, culorile norocoase, cariera și mediul potrivit ajută la schimbarea întru totul a vieții oamenilor.

  În concluzie, este o metodă extrem de utilă. Ea ne ajută să descoperim atât lucruri despre cariera noastră, căsătorie și norocul pe care îl avem în viață, cât și indicii referitoare la starea de sănătate și la potențialele probleme cu care ne putem confrunta.

  I Ching sau Cartea schimbărilor este cel mai vechi text clasic chinezesc.

  Forma cea mai răspândită azi datează de 3 000 de ani, dar chinezii susțin că ar fi fost creat de legendarul erou Fu Xi, care a trăit acum aproape 5 000 de ani (2852 i.C.-2738 i.C).

  I Ching este analizat ca sistem filozofic. Pe marginea lui s-au alcătuit nenumărate lucrări științifice, iar specialiștii în istoria matematicii îl consideră cea mai veche consemnare privind scrierea binară. Cu toate acestea însă, dintotdeauna a fost folosit și ca metodă de divinație, care poate furniza răspunsuri la întrebările care ne frământă.

  La ce folosește metoda I Ching?

   I Ching nu-ți schimbă soarta și nu-ți rezolvă problemele. Însă, te ajută să înțelegi mai bine situația, îți dă încrederea necesară învingerii obstacolelor și te învață să iei decizii bune în situații de cumpănă care privesc familia, sănătatea, cariera sau dragostea.

   Structura I Ching

   YIN – YANG I Ching are la bază conceptul yin–yang, adică dualitatea feminin–masculin, negativ–pozitiv, receptiv–activ, noapte–zi și pentru informaticieni 0–1. Principiul yin este reprezentat printr-o linie întreruptă și yang, printr-o linie continuă.

   TRIGRAMELE

   Din combinarea lui yin și yang în grupe de câte trei, au rezultat 8 trigrame. Fiecare trigramă reprezintă o forță a naturii, căreia îi este atașată o anumită simbolistică. Trigramele sunt folosite inclusiv în Feng Shui.

  Conținutul acestei pagini aparține în întregime Feng Shui Divine Center.  Redarea integrală sau parțială a articolului este strict interzisă fără acordul Feng Shui Divine Center!